22 września 2017 roku w Zespole Szkół Usługowo Gospodarczych w Pleszewie w ramach Festiwalu Rzemiosła odbył się już po raz piąty  konkurs : „ Najlepsza potrawa regionalna-wspomnienie dzieciństwa”.  W rywalizacji wzięło udział pięć zespołów z różnych szkół branży gastronomicznej. Zadaniem uczniów było przygotowanie potraw  kuchni  wielkopolskiej. Uczennice Ewa Kowalska i Natalia Melka z klasy III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przygotowały wielkopolską parzybrodę , czyli rodzaj zupy jarzynowej z kapustą, oraz pyzy ziemniaczane z mięsem.  Nasze menu zdeklasowało  wszystkie inne, a potrawy i ich autorki zajęły  pierwsze miejsce!  Serdecznie gratulujemy Ewie, Natalii i p. prof. Monice Nowaczyk, życząc dalszych sukcesów  kulinarnych.

  • IMG_20170922_091234
  • IMG_20170922_091303
  • IMG_20170922_091539
  • IMG_20170922_132942